ŞANGAY'DA TÜRK TEKSTİL MAKİNELERİNE İLGİ

Basın Odası > Haberler

Şangay'da Türk tekstil makinelerine ilgi

12.11.2016

ITMA Asia + CITME 2016 21- 25 Ekim tarihleri arasında Şangay'da gerçekleştirildi. Fuara, Has Group, akıllı telefonlar ve tabletler ile uzaktan kontrolü yapılabilen çift tamburlu şardon makinesi - RCM-D ile katıldı. Fuarda, Türk tekstil makinelerine büyük ilgi vardı.

Has Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay, " ITMA Türk tekstilcilerinin en çok önemsediği fuar organizasyonlarının başında geliyor. Fuara kuvvetli mekanik yapısı ve inovatif teknolojisine örnek olarak gösterilen RCM -D ile 100 m2 lik bir stand alanıyla katıldık. Müşteriye sunduğumuz en büyük konfor Apple ve Android işletim sistemlerini kullanan akıllı telefon ve tabletlerle özel bir program aracılığıyla uzaktan kontrol edilebiliyor olması.Ürün eski usul iki adet tek tamburlu şardon makinasının işini tek başına yapabilme kabiliyeti sayesinde, şardon hatlarını daha kompakt hale getirerek, kullanıcıların yerden tasarruf etmelerini sağlıyor ve aynı zamanda iki ayrı makine için kullanılan ekipmanları tek gövdede toplayarak yapılan yatırım maliyetini minimuma indiriyor. Şardon makinelerinde kumaş kalitesine direk olarak etki eden komponent senkronizasyona ek olarak, enerji verimliliği, stabilite ve kullanım ömrü konularında da müşterilere yüksek kalitede ve düşük maliyette üretim yapma imkânı sağlıyor. " dedi.

Türk tekstil makineleri sektörü açısından, 2015 ve 16 yılları pek çok riskin yaşandığı bir dönem olarak geçti. Türk girişimciler, "Önümüzdeki dönemde AR- GE faaliyetlerimiz de aynı hızda devam edecek. Ülkemizde aslında her tip sanayi, endüstri üretim sektörlerinde yatırımlarında yapılması gerekli. Sadece teknolojiye, üretime, değil yetişmiş insan gücüne de çok ihtiyaç var. Biz her zaman geleceğe umutla bakmayı tercih eden yapıda ve enerjide olan bir firmayız. Kendimizi, ekibimizi ve ürünlerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bununla birlikte tabi en büyük hedeflerimizden biri de pazar payımızı arttırmak. O yüzden daha önce girmediğimiz pazarlara girmek için stratejiler geliştiriyor, bunun üzerinde çok çalışıyoruz. " diyor.